Відгуки | Фільм “Прекрасна недосконалість”

Фільм «Прекрасна недосконалість» — це нова романтична драма, знята за мотивами роману Артура Япіна «In Lucia’s Eyes». Режисер Міхіл ван Ерп взявся за непросте завдання екранізації історії кохання, за участі одного з найвідоміших спокусників в історії, Джакомо Казанови. Фільм привернув увагу кіноманів завдяки своїй візуальній естетиці та історичному контексту, однак викликав чимало суперечок через низку аспектів, зокрема гру акторів і слабкість деяких сюжетних ліній.

Про що фільм?

«Прекрасна недосконалість» розповідає про Люсію, перше і найбільше кохання Казанови. Їхнє кохання перервалося через хворобу Люсії, коли вона заразилася віспою, що спотворила її обличчя. Вона вирішує втекти від Казанови і почати нове життя під маскою та новим іменем — Галафея, ставши однією з найвпливовіших куртизанок Амстердама. Через шістнадцять років вони зустрічаються знову, і між ними знову виникають пристрасні почуття. Але Люсія не впевнена чи варто їй відкривати свою справжню особистість.

Події фільму відбуваються у XVIII століття, коли жінки мали небагато прав і можливостей. І в цих умовах Люсії вимушена боротися за свою свободу та самовизначення.

Рейтинги

Фільм отримав змішані відгуки критиків та глядачів. На IMDb він має оцінку 6.7/10 (234 голоси), що зовсім непогано, хоча голосів могло б бути і більше. Це свідчить про певний рівень задоволення від фільму, не позбавленого недоліків. Деякі критики вважають фільм цікавим і емоційно насиченим, а інші — поверхневим і затягнутим.

Що хвалять у фільмі?

Одним із найбільш сильних аспектів «Прекрасної недосконалості» на думку глядачів є його візуальна складова. Режисер Міхіл ван Ерп та його команда створили детально продуманий світ, у якому глядачі можуть насолодитися XVIII століттям. Костюми, декорації, загальна естетика стрічки та мальовничі краєвиди Венеції отримали дуже схвальні відгуки

Критик Якуб Маджей відзначає: «Костюми та дизайн зйомок чудово виконані, що додає автентичності до цього історичного фільму». Він також вважає, що місця зйомок обрані ідеально для передачі історичної атмосфери. Освітлення, як у фільмах Стенлі Кубрика, де все освітлюється свічками, створює відчуття занурення у минуле.

Ще одним аспектом, який викликав позитивні відгуки, є виконання головної ролі ізраїльською акторкою Дар Зузовскі. Вона змогла переконливо передати емоційний розвиток своєї героїні Люсії, показавши її шлях від молодої дівчини до впливової куртизанки. «Дар Зузовскі демонструє захоплюючий розвиток своєї героїні, яка бореться зі стереотипами того часу», пише критик Рой ван Ландсхот.

Ще однією перевагою фільму стала робота режисера над зображенням інтимності. Як відзначає критик Маджей, «Ерп і його оператор Майрта Мостерман добре впоралися з тим, щоб передати інтимність, не переходячи межу до грубої оголеності». Без надмірно відвертих сцен автори змогли показати справжню чуттєвість стосунків.

За що фільм критикують?

Незважаючи на ці сильні сторони, фільм «Прекрасна недосконалість» зазнав серйозної критики в кількох ключових аспектах. Найбільше нарікань викликала слабка хімія між головними героями — Люсією та Казановою. Роль Казанови, яку виконав Джона Хауер-Кінг, отримала найбільшу кількість негативних відгуків. Критики вважають, що його персонажу бракує ключової для образу Казанови харизми.

Реммі (IMDB) зазначає: “Казанова у виконанні Хауера-Кінга виглядає одноманітним і не надто привабливим”. В інших відгуках також згадується, що хімія між Люсією та Казановою недостатня для того, щоб можна було повірити в їхні почуття.

Сценарій фільму також став об’єктом критики. Багато рецензентів вважають, що діалоги звучать неприродно, а сюжет розвивається надто повільно і не дає можливості глядачам глибоко зануритися в емоційний світ героїв. “Діалоги звучать, як репліки акторів на сцені, що заважає реалістичному зануренню” (IMDB).

Висновок

Фільм “Прекрасна недосконалість” є візуально привабливою драмою з чудовими костюмами, локаціями та переконливою грою Дар Зузовскі. Проте, через слабку хімію між головними персонажами, одноманітність гри Джони Хауера-Кінга та загальну поверхневість діалогів, стрічка не змогла повністю розкрити свій потенціал. Фільм, безумовно, вартий перегляду для шанувальників костюмованих драм, але ті, хто шукає більш емоційного і глибокого занурення в історію кохання, можуть відчути певне розчарування.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *