Відгуки | Фільм “Дикий робот”

Фільм “Дикий робот” (2024) отримав високі рейтинги на сайті Rottentomatoes: 98% схвалення як від критиків (175 рецензій), так і від глядачів (понад 2 500 оцінок). Відгуки теж не пасуть задніх.

Фільм розповідає про робота Роз (Лупіта Ніонго), яка потрапляє на безлюдний острів і стає матір’ю для маленького гусеняти на ім’я Брайтбілл (Кіт Коннор). Історія є адаптацією книги Пітера Брауна. Режисером став Кріс Сандерс, а композитор Кріс Бауерс створив саундтрек.

Критики одностайно хвалять візуальний стиль анімації, тому що він поєднує мальовані естетики з сучасними техніками. Такий підхід надає персонажам і оточенню виразності та реалістичності. Видання New York Times і Toronto Star пишуть, що фільм виділяється своєю емоційністю та глибокою оповіддю про життя і смерть, любов і виживання.

Дісталося і виконавцям ролей озвучки, які теж отримали схвальні відгуки. Лупіта Ніонго за допомогою своєї гри зуміла зробити з робота Роз емпатичну і живу героїню. Педро Паскаль, Марк Гемілл і Кетрін О’Гара – додали не тільки зіркових імен самому фільму, але й гумору та глибини своїм персонажам. Їхнє спілкування з Роз зачарувало деяких оглядачів зворушливістю.

Також багато рецензентів зазначають, що “Дикий робот” є захоплюючим і глибоко емоційним фільмом, який порівнюють із класикою на кшталт Залізного гіганта і Як приручити дракона. Цьому не заважає навіть наявність кількох передбачуваних елементів і трохи пришвидшеного фіналу.

Ще можна відзначити відгуки таких критиків, як Джонні Олесинські з New York Post, який називає фільм «дивовижно людяним», і Пітер Хауелл із Toronto Star, котрий вважає його «найкращим анімаційним фільмом року». Безсумнівно, їм фільм “Дикий робот” дуже сподобався.

Отже, підсумовуючи, фільм “Дикий робот” поєднує елементи сімейної драми з темою конфлікту природи та техніки. Тобто він повинен бути цікавим як для дітей, так і для дорослих. Класична тема зростання та самопожертви залишає глядачів з почуттям глибокого емоційного зв’язку з героями.

Судячи з відгуків, це насправді один з найкращих анімаційних фільмів 2024 року, і його обов’язково треба подивитися.

Оцініть “Дикий робот”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *