Відгук на серіал “Шини” (2024)

Подивився 2 серії нового серіалу “Шини”, створеного американським коміком Шейном Гіллісом та кількома його знайомими. Враження поки що так собі.

Нам пропонують історію про СТО, керувати якою відправили незграбного сина хазяїна мережі станцій. Він робить дурню, працівники з нього кепкують, відвідувачі з недовірою дивляться на цей балаган, але як справжній герой врешті-решт він навчиться своєї справи і покаже всім, що він не дарма є сином хазяїна. До чергового факапу, звісно, потім все почнеться з нуля. Якщо Нетфлікс виділить на це бабки, в чому я сумніваюсь.

За духом серіал найбільше нагадує “Офіс”, хоча й без розмов на камеру. Така собі провінційна офісна драма-комедія. Сюжет тут не має вирішального голосу – чим СТО гірше за паперову компанію?

Проблема в персонажах та їхній поведінці. Майкл Скотт валяв дурня, але дуже реалістично – таких босів кожен з нас бачив предостатньо. Натомість персонажі “Шин”, здається, валяють дурня просто заради сміху і тому не є смішними. Спроби розсмішити спочатку глузуючи з боса, а потім “щиросердно” вибачаючись за свою поведінку, виглядають жалюгідно.

З акторів тільки Шейн Гілліс тримає достатньо високий рівень, щоб “Шини” взагалі захотілось дивитись. Стів Гербен, який грає боса, не може нічого йому протиставити – це гра в одні ворота. Для будь-якого нормального фільму чи серіалу потрібно принаймні два рівноцінних персонажі, тут цього немає.

Ще, здається, акторській грі Гербен вчився у Леррі Девіда – ну дуже сильно він нагадує Леррі в деяких сценах. Можливо, це було задумано, як така собі прикольна фішка, але кривляння Гербена викликає скоріше жаль, ніж захоплення.

Отже, натужні жарти та лише один харизматичний персонаж на нецікавому фоні СТО – мені це не сильно подобається.

Читати:  Фільм "Мирний-21" на екранах 22 лютого
Комікс "Бездумні - дивляться серіал "Шини""

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *