Відгук на перший епізод серіалу “Місіс Америка” (2020)

На перший погляд, серіал підіймає дуже незручну і дивну тему: боротьба американської активістки Філіс Шлефлі проти рівних прав для жінок. Пам’ятаю свій жах, коли кілька років тому я довідався про існування цього руху в США в 70-ті роки.

Кейт Бланшет як завжди грає чудово, щоправда, тим самим романтизуючи особу з “палеоконсервативними” політичними поглядами. Оскільки навіть не дивлячись серіалу можна легко дізнатись чим закінчилась її боротьба, то виникає питання що там такого цінного буде далі?

Свої неандертальські погляди Шлефлі очевидно не змінить. Переконати нас, що вона насправді все розуміла і сама страждала, але заради принципу йшла проти самої себе і тому є позитивним драматичним персонажем? Натяки на це видно вже в першому епізоді і схоже далі автори продовжать процес відбілювання цієї породистої американки.

Припускаю, що справжня цінність серіалу в тому, щоб показати широкому загалу іншу точку зору та її аргументи. Якщо це так і завдяки цьому людям з нормальними поглядами буде легше перевиховувати палеоконсерватистів, то воно того дійсно варте.

Знято все дуже класно, костюми та інтер’єр дозволяють зануритись в ту епоху. Хотілося сказати, що це рівень якісного фільму, але серіали вже давно успішно конкурують з фільмами, тож навряд чи це було б вдалим порівнянням. Проте напрямок, думаю, зрозумілий.

Буду дивитися далі, але треба дочекатись відповідного настрою.

Читати:  Берлін. Пограбування в прямому ефірі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *