Стисло про фільми і серіали. Частина 2.

Його дівчина п’ятниця (His Girl Friday), 1940, США. Головний редактор газети підбиває колишню дружину на останнє завдання в розрахунку, що вона кине свого нареченого і повернеться до нього. Неймовірно інтенсивна комедія з розмовами, що не припиняються ні на секунду. Якщо встигати за діалогами, то можна отримати величезне задоволення. Обов’язково дивитися.

Заборонена планета (Forbidden Planet), 1956, США. В недалекому майбутньому група космічних дослідників опиняється на далекій планеті, щоб з’ясувати долю людської колонії, від якої вже давно не було жодного сигналу. Наївно, якщо не примітивно, як в плані сюжету так і спецефектів, навіть зі знижкою на час створення фільму. Дивитися тільки в дослідницьких цілях або якщо ви фанат Леслі Нільсена.

Бравий солдат Швейк (Dobrý voják Švejk), 1957, Чехія. Екранізація першої частини книги “Пригоди бравого солдата Швейка під час світової війни”, в якій Йозеф Швейк добровольцем відправляється в армію, але не відразу туди потрапляє. Незважаючи на чудово передану атмосферу, фільм можна порекомендувати тільки фанатам пригод Швейка, як ілюстрацію до книги.

У джазі тільки дівчата (Some Like it Hot), 1959, США. В 1920-ті роки під час сухого закону в США двоє музикантів вплутуються в халепу і вимушені ховатися від чиказької мафії в жіночому оркестрі. Одна з найкращих комедій усіх часів і народів з неперевершеними Тоні Кертісом, Джеком Леммоном та вічно молодою Мерилін Монро. Дивитися і регулярно передивлятися.

Троє мушкетерів (Les trois mousquetaires), 1961, Франція / Італія. Одна з найкращих екранізацій пригод молодого гасконця д’Артаньяна та його приятелів-мушкетерів. Помітно відрізняється від книги в деталях, але чудово передає атмосферу книги. Дивитися всім прихильникам пригодницького жанру.

За двома зайцями, 1961, УРСР / СРСР. Київський цирульник Свирид Петрович Голохвостий, щоб уникнути банкрутства залицяється до Проні Прокопівни Сірко, за яку батьки дають десять тисяч рублів посагу. Нажаль вічно актуальна українська класика про національну меншовартість. В радянські часи фільм йшов з російською озвучкою, що перевертав ідею фільму догори дригом. Пізніше віднайшли оригінальну звукову доріжку, коли всі персонажі розмовляють українською і тільки Голохвостий користується диким суржиком. Дивитися тільки в такому варіанті. Дивитися обов’язково, поки не вивчите напам’ять.

Читати:  "Індіана Джонс і 40 миль на велосипеді"

Великі перегони (The Great Race), 1965, США. На безпрецедентних перегонах зловісний професор Фейт разом з помічником Максом намагаються завадити перемозі Великого Леслі. Буфонадна комедія, в якій знову разом зіграли Тоні Кертіс і Джек Леммон. На момент виходу фільм став найдорожчою комедією в історії, але його не можна назвати однозначно успішним. Глузування із моральних засад та законів фізики, робить його схожим на мультфільми типу “Тому і Джері” та “Хитрий койот і Дорожній бігун”. Дивитися фанатам подібного гумору.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *