Про що фільм “Бідолашні створіння” (Poor things)

Незабаром на екрани вийде фільм з чудовою Еммою Стоун та інтригуючим сюжетом “Бідолашні створіння”. Про що там буде йтися?

Я трошки почитав що про цей фільм пишуть в інтернеті і переповів тут його сюжет, точніше самий початок (щоб не дуже спойлерити), своїми словами. Якщо в текст вкралися помилки, то не судіть суворо. Після перегляду обов’язково напишу як все було насправді.

Отже.

В старій добрій Англії, тобто в часи королеви Вікторії, жив собі був студент-медик Макс МакКендлс (Рамі Юссеф). В гонитві за персональним розвитком він опиняється в маєтку спотвореного хірурга Годвіна Бакстера (Віллем Дефо), де допомогає йому в професійній діяльності, мріючи одного дня стати таким же як він.

Від цієї благородної мети Макса відволікає молода жінка Белла (Емма Стоун), яка підозріло схожа на дитину. Годвін розповідає, що Белла не така проста як здається. Настільки непроста, що будучи вагітною покінчила життя самогубством, стрибнувши з мосту. А ту Беллу, яку знає Макс, Годвін створив власноручно, взявши тіло померлої Белли та замінивши її мозок на мозок живої дитини. І тепер, як монстр Франкенштейна вона повинна навчитись жити в повному небезпеки сучасному вікторіанському світі.

Але Макс не з лякливих і до нестями закохується в Беллу, а згодом просить у Годвіна її руки. Як і пристало дитині з розумом немовляти Белла погоджується одружитись з Максом, але в міру того, як її інтелект швидко розвивається, вона усвідомлює на яку дурню підписалась і як кожна порядна жінка починає жадати свободи та незалежності. Жадає, шукає та знаходить їх в заможного адвоката Дункана Веддерберна (Марк Руффало) і залишає похмурий Лондон заради грандіозної подорожі.

Читати:  Депортація українських біженців до СРСР після Другої світової війни

Поки Макс страждає від нерозділеного кохання, а Белла за адвокатські гроші насолоджується свободою та незалежністю, Годвін починає новий експеримент з молодою жінкою Фелісіті (Марґарет Кволлі), яка дорослішає набагато повільніше, ніж Белла, і мабуть, стане більш підходящою нареченою для Макса.

От така катавасія.

Не знаю, як вам, а мені початок здається багатообіцяючим. І головне, що сюжет абсолютно не повинен бути реалістичним, щоб бути цікавим. І жодних сумнівів, що в цій божевільні Емма Стоун повинна забрати на себе всю глядацьку увагу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *