Новий мінісеріал Нетфлікс “Гризельда” – чергова романтизація злочинців

В новому мінісеріалі “Гризельда” відбудеться чергова спроба романтизації чудових людей, яких в народі називають наркобаронами та наркобаронесами.

Гризельда Бланко – реальний персонаж з недавнього минулого. Ця колумбійська жіночка очевидно через дуже скрутні життєві обставини створила успішний підпільний бізнес, щоб прогодувати своїх трьох дітей і чоловіка. Для цього їй навіть довелося нелегально імігрувати до США і оселитись в Нью-Йорку.

Там Гризельда змушена була вести боротьбу не на життя, а на смерть із місцевим правосуддям. Нью-Йоркське правосуддя вийшло з цієї боротьби переможцем і Гризельда була змушена вдатися на відчайдушний крок – (із пересадкою в Колумбії) втекти до жахливої Флориди, де ще не було Дональда Трампа та губернатора Де Сантіса, але було вдосталь інших слизьких рептилій

Там справи у Гризельди Бланко пішли значно краще і залишались такими аж до 1985 року, коли її врешті-решт заарештували, і засудили до 15 років позбавлення волі. Засудили в Нью-Йорку, а не в Маямі. На той час вона вже мала горді прізвиська “Чорна вдова” та “Кокаїнова хрещена мати”, які носила із собою у в’язниці, а в останні роки життя і на волі в Колумбії.

Носила, аж поки 3 вересня 2012 року найманий вбивця на мотоциклі, прізвиська якого ми на жаль не знаємо, вбив заслужену пенсіонерку, яка мирно купувала м’ясо у крамниці в колумбійському Медельїні. Єдине, що напевно відомо, так це те, що вбивця був великим шанувальником творчості Гризельди Бланко, оскільки йому вдалося ідеально відтворити стиль, в якому сама Гризельда розправлялася з ворогами на початку 80-х років. Така от зустріч зірки із фанатами.

Як добре, що тепер нам покажуть високохудожнє зображення життя цієї непростої, але все ж таки по-своєму видатної особи. Для головної ролі запросили іншу колумбійку – акторку Софію Вергару (шикарну Глорію з серіалу “Американська сімейка” (Modern Family)), а режисером став Андрес Баїз, в доробку якого вже є серіали цієї тематики “Нарко” та “Нарко: Мексика”.

Читати:  Всі огляди фільмів і серіалів - 27.04.2023

Не сумніваюся, що серіал “Гризельда” вийде пречудовий, а після його перегляду не одна дівчинка захоче стати такою, як персонаж Софії Вергари, та побудувати свою власну імперію, бо це ж так цікаво і весело!

Сподіваюся, що незабаром ми побачимо і інші чудові серіали про видатних людей сучасного та минулого. Наприклад, дуже бракує детального художнього аналізу складної особистості Адольфа Гітлера, а він же напевно був люблячим батьком та мав інші привабливі риси характеру. А коли Голівуд займеться повного драматизму життям Владіміра Путіна, то, сподіваюсь, грати його буде актор масштабу Джорджа Клуні або Бреда Пітта. До речі на Путіна і Клуні і Пітт схожі так само як Софія Вергара на справжню Гризельду, тож тут все чесно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *