Нові художні біографічні фільми 2024 року

Феррарі” (дата виходу: 28 грудня 2023 р. (ну, майже 2024)) – колишній автоперегонник і власник автокомпанії “Феррарі” 59-річний Енцо Феррарі намагається витягти компанію з банкрутства та розібратися в стосунках зі своїми жінками далекого літа 1957 року. В ролях: Адам Драйвер, Пенелопа Круз, Шейлін Вудлі.

Прісцилла” (дата виходу в Україні: 11 січня 2024 р.) – фільм режисерки Софії Копполи, який розповідає про дружину Елвіса Преслі Прісциллу. Фільм акцентується на неочікуваному знайомстві молодої дівчини з королем рок-н-ролу і на його наслідках. Зараз колишній дружині Елвіса та зірці “Голого пістолета” 78 років. Її донька Ліза Марія Преслі померла 12 січня 2023 року від серцевого нападу у віці 54 роки.

Боб Марлі: Одне кохання” (дата виходу: 12 січня 2024 р.) – фільм розповідає про становлення, успіх та смерть видатного співака Боба Марлі. Головну роль виконав Кінгслі Бен-Адір, якого опріч багатьох інших ролей ви могли бачити в фільмі “Барбі“, де він зіграв одного з Кенів.

Ґолда” (дата виходу в Україні: 25 січня 2024 р.) – перша жінка прем’єр-міністр Ізраїлю намагається виграти “Війну судного дня”, в якій Ізраїль боровся за виживання проти Єгипту, Сирії та Йорданії в 1973 році.

Кабріні” (дата виходу: 8 березня 2024 р.) – фільм присвячений католицькій черниці та святій Францисці Ксаверії Кабріні. В ньому розповідається про створення благодійного центру в Нью-Йорку наприкінці 19 століття та труднощі, з якими вона стикалася, такі як сексизм та антиіталіянізм. Головну роль виконала Крістіана Дель’Анна, яка раніше зіграла в іншій чудовій біографічній картині “Збірники Еррі“.

Читати:  Адам Сендлер страждав на зйомках "Астронавта"

“Назад до чорного” (дата виходу: 12 квітня 2024 р.) – біографічний фільм, присвячений одній з найяскравіших британських співачок Емі Вайнгауз. Головну роль виконає англійська акторка Маріса Абела.

Флінт Стронг” (дата виходу: 9 серпня 2024 р.) – спортивний біографічний фільм про американську спортсменку Кларессу Шилдс, яка стала першою боксеркою в історії США, що здобула золоту медаль на Олімпійських Іграх. Головну роль виконала американська акторка та співачка Раян Дестіні.

Абсолютно незнайомий” (дата виходу: 2024-2025 рр.) – музичний біографічний фільм про легенду американської музики Боба Ділана. У фільмі розповідається про прорив Ділана на музичному фестивалі в 1965 році. Головну роль виконає зірка фільмів “Дюна” та “Вонка” Тімоті Шаламе. Також у фільмі зіграють Бенедикт Камбербетч та Ель Фаннінг.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *