Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 3: Сімпсони

Цей допис є продовженням дописів:
Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 1
Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 2

Сімпсони (Simpsons)

1989 – дотепер, 35 сезонів, 763 серії, США, ABC. Рейтинг IMDb: 8.7.

Перший анімаційний серіал для дорослих, який посунув в рейтингах традиційні сіткоми і відкрив дорогу для безлічі подібних анімацій (“Південний Парк”, “Сім’янин”, “Рік і Морті” та інші).

Почавшись, як гумористична історія про недолугу американську родину, “Сімпсони” згодом перетворилися на справжню енциклопедію сучасного життя, велику частину якої присвячено соціальній сатирі. І не тільки американській. “Сімпсони” охоче залишають межі улюбленого Спрингфілда та коханої Америки і відправляються, наприклад, до Росії, щоб зсередини показати всі радощі життя в цьому квітучому оазисі великої російської культури та православної духовності.

Через надзвичайно велику кількість епізодів, яких на сьогодні є вже 763 штуки, “Сімпсони” використали майже всі відомі та невідомі сюжетні лінії. Через це навіть з’явився мем “Це вже було в “Сімпсонах””, а один з епізодів “Південного Парку” був повністю присвячений невдалим спробам вигадати ідею, якої ще не було в “Сімпсонах”.

Ще одним побічним ефектом довго життя серіалу є конспірологічна теорія про те, що “Сімпсони” передбачають майбутнє. Наприклад, виграш Дональдом Трампом президентських виборів в США. Звісно, жодних пророцтв тут немає, а сюжети просто є вдалою фантазією на тему, що могло б статися, побудовані на доброму розумінню того, як працює американське суспільство.

У 2004 році “Сімпсони” з’явилися в українському перекладі на каналі М1. Голосом Гомера Сімпсона знову став Євген Малуха, який до того вже озвучував легендарного Альфа.

26 лютого 2022 року на офіційному профілі “Сімпсонів” у Твіттері персонажі серіалу на підтримку України взяли до рук прапори України.

Читати:  "Вгамуй свій ентузіазм" (Curb your enthusiasm). Огляд 3-го епізоду 12-го сезону

Загалом серіал приємно дивитися, але на фоні пізніших “Південного Парку” та “Сім’янина” його гумор виглядає надто м’яким.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *