Найкращі комедійні шоу та серіали. Частина 1

Так вийшло, що серед безлічі серіалів я постійно повертаюсь до повторного перегляду саме комедійних серіалів. А шукаючі нові серіали для перегляду теж передусім дивлюся на комедійні вироби мистецтва. Іноді навіть доводиться відкочуватись на декілька десятків років назад.

Тут я зібрав шоу та серіали, які я дивився і про які можу сказати, що це круто, весело і прикольно. Або просто дуже популярне. Було або є. В кожному разі на них варто звернути увагу і скласти власне враження.

Нажаль, лише маленька частина цього була перекладена українською, тому для перегляду треба або вивчити англійську мову, або знайти запис з титрами. В жодному разі не раджу дивитись російський переклад, бо це ж … російський переклад.

Ще раз підкреслю, що згадані тут шоу та серіали є найкращими на мою думку. А слово “найкращі” вжито виключно з метою вмилостивити величну потвору на ім’я Ґуґл. Цей список не претендує ані на повноту, ані на об’єктивність. Однак, можливо, ви дізнаєтесь з нього щось корисне для себе.

Почну в хронологічному порядку, а далі подивимось як піде.

Літаючий Цирк Монті Пайтона (Monty Python’s Flying Circus)

1969 – 1974, 4 сезони, 45 серій, Велика Британія, BBC. Рейтинг IMDb: 8.8.

Це гумористичне шоу, створене комік-групою “Монті Пайтон”, більшість учасників якої пізніше мали успішну сольну кар’єру. Пайтонівський гумор часто не вкладається в рамки стандартного уявлення про телевізійні скетчі. Він охоплює всі можливі гумористичні засоби від складних псевдофілософських пародій і метагумору до банальних фізичних жартів.

Не кожному подобається такий підхід, але його поява докорінно змінила уявлення про гумор, і вплив Пайтонів ми відчуваємо на собі дотепер. Найбільш відомі скетчі – “СПАМ”, “Іспанська Інквізиція” та “Міністерство безглуздої ходи”. А одна з найпопулярніших мов програмування Пайтон взята просто з назви цього шоу.

Читати:  Що відомо про третій сезон серіалу "Білий Лотос"

Серіал треба обов’язково подивитись всім любителям гумору, в ньому дуже багато перлів і перлинок, але не весь матеріал однаково високої якості. “Літаючий Цирк Монті Пайтона” для світу гумору – це як Бітлз для світу музики. Вони не зобов’язані подобатися, але краще мати про них уявлення. А там, може, й знайдете щось цікаве для себе.

Суботнього вечора в прямому ефірі (Saturday Night Live)

1975 – дотепер, 49 сезонів, 962 серії, США, NBC. Рейтинг IMDb: 8.

Американське шоу в прямому ефірі, створене Лорном Майклзом, який і сьогодні продовжує керувати проектом. Шоу складається зі скетчів, зіграних перед публікою в прямому ефірі акторами трупи та запрошеними гостями. До акторського складу SNL входило багато відомих в майбутньому акторів, таких як Едді Мерфі, Майк Маєрс, Білл Мюррей, Адам Сендлер та Джейсон Судейкіс. Гостем шоу зазвичай є популярна на день виходу програми зірка.

SNL є дуже впливовою програмою в суспільному житті США, оскільки в ньому часто коментують важливі і актуальні події. Відповідно саме шоу і його гумор постійно змінюється з часом, щоб відповідати суспільним уявленням про моральні норми. Через це йому дістається багато критики з усіх боків політичного спектра, яку часто виливається у висловлення “SNL вже не той, що був раніше”.

Я намагаюся дивитися кожний новий випуск, бо нарізка з його скетчів стає доступною на Youtube вже в неділю вранці. Цікаво подивитись на запрошених зірок, особливо, коли я щось про них знаю. До того ж більшість відомих імен свого часу засвітилось в SNL, тож відкривши нове ім’я з великою ймовірністю можна знайти випуск SNL за його участі.

Читати:  Коли другий сезон серіалу "Гра в кальмара"?

SNL є ще менш стабільним, ніж “Літаючий Цирк Монті Пайтона” в плані якості скетчів. Але рідко буває так, щоб цілий випуск пройшов без одного-двох дуже класних жартів. А якщо навіть зі смішними жартами не склалося, то завжди є “Weekend Update”, в якому ведучі цього сегменту коментують найважливіші події тижня – тут провали стаються дуже рідко.

“Суботнього вечора в прямому ефірі” теж не перекладено українською мовою, тому знову треба братися за вивчення англійської мови. Нажаль, ця фраза буде справедливою для більшості згаданих в цьому списку шоу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *