HBO під тиском передумало брати прихильника путіна до “Білого лотосу”

В січні було оголошено, що сербський прихильник путіна Мілош Біковіч зіграє в третьому сезоні дуже класного серіалу “Білий лотос”. Я дивився і писав про кожен з перших двох сезонів і з нетерпінням очікував третього, але після цієї новини я не те що не збирався повертатися до перегляду “Білого Лотосу”, а поставив на паузу всю продукцію HBО. Ну окрім шоу Джона Олівера, оскільки не сумніваюсь в його адекватній позиції на тему війни (і на будь-яку іншу).

В коментарях до допису на інстаграмі, де було оголошено про Біковіча, сотні людей відразу зрозумілими словами пояснили HBO чому компанія не має рації, працевлаштовуючи любителя “одиннарод”-у, орденів від путіна, незаконних відвідин Криму та перебування в базі “Миротворець”. Але до HBO не дійшло і жодної реакції не послідувало.

Тоді до кампанії з ліквідації неграмотності серед американських кіномитців приєдналося Міністерство Закордонних Справ України і запитало: “HBO, чи нормально для вас працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?” Західні масмедія у відповідь розродилися заголовками на кшталт “Українське міністерство звинувачує Біковіча у підтримці геноциду. Доказів не надано”. HBO надалі мовчить.

Нарешті в перші хвилини третього лютого Мілош Біковіч на своєму профілі в Інстаграмі опублікував зворушливе повідомлення:

“Сьогодні була розгорнута цілеспрямована компанія проти мене, щоб вплинути на рішення, які можуть створити тривожний прецедент та кинути тінь на саму сутність свободи творчості. Результатом подібного наративу є тріумф абсурду та поразка мистецтва. Для мене було честю бути вибраним як частина “Білого Лотосу”. Проте, моя участь є неможливою через причини, які не входять до сфери мистецтва, і я не схилюсь до жодних компромісів, що намагаються підірвати мою цілісність.”

В заяві Біковіча все чудово.

Читати:  Новий трейлер до мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

І традиційне нерозуміння реакції звичайних людей, яким чомусь не подобається підтримка Біковічем геноцидної росії та які змовившись “розгорнули цілеспрямовану кампанію” проти цього видатного митця сучасності. Ви пробували цілеспрямовано змовитись з тисячами незнайомим людьми в Інстаграмі? Але серб Біковіч, як звичайний росіянин, вірить тільки в інспіровані злим Заходом змови.

І “тріумф абсурду та поразка мистецтва” через засудження всіх пов’язаних зі злочинними діями росії митців протягом останніх двох років, про які ця сніжинка, схоже, була не в курсі. Я навіть вірю, що чиста душа цього митця нічого не знає про злочини, бо після допису 24 лютого 2024 за все добре і проти всього поганого від Біковіча про війну не пролунало жодного слова. Мабуть, йому просто ніхто не розповів, а сам він завис у творчих сферах і не мав змоги повернутись на грішну землю.

Нарешті, вражає стійкість Біковіча, який не дасть “підірвати його цілісність”. Так і уявляю, як злі люди з HBO з валізами баксів в темній кімнаті світять йому в обличчя лампою і зловісно шепчуть: “Визнай, що росія чинить злочини проти українців. Зроби публічну заяву із засудженням геноциду українців і все це буде твоє!” На що юний комсомолець Біковіч, затиснувши в руці орден від путіна, запально викрикує: “Не сувайте мені свої брудні долари! Не підірвати злим буржуїнам цілісність Мілоша Біковіча! Росія і Сербія – брати навіки! Ура путін!!!”

Від самої HBO на цей час жодних заяв так і не пролунало. Зрозуміло, що це вони попросили Біковіча на вихід, але хотілося б ще й якихось пояснень, як їм взагалі спала на думку геніальна ідея працевлаштувати сербського прихильника росії з російським паспортом і орденом з рук путіна. Припускаю, що вони почекають поки хвиля спаде і потім промямлять щось про “прикре непорозуміння”, яке за великими грошима не дало їм розгледіти кров на руках новопризначеного актора. Ну, з ким не буває.

Читати:  Джейсон Судейкіс і Олівія Вайлд

P.S. Чому в Україні його називають “Бикович”? По-сербські він пишеться Biković або Биковић, по-російські “Бикович” – всі ці слова відповідають українському “Біковіч”, а не “Бикович”. Чергова бездумна калька з російської чи я чогось не розумію?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *