Фільм “Зліт” (Lift, 2024). Сюжет зі спойлерами

Рецензію на фільм “Зліт” ви можете прочитати тут: Зліт / Lift, а в тексті нижче я своїми словами описав побачене. Таким, як запам’ятав зразу після перегляду. Отже, в тексті можуть бути незначні неточності.

Сюжет

Команда злодія Сайруса під час аукціону в Венеції удає, що торгується за NFT лот, а потім викрадає його автора, чим збільшує ціну в десятки разів. Всі радіють, включно з викраденим автором.

Нажаль для Сайруса агентка Інтерполу Ґладуелл угледіла фальшиве шкутильгання у члена банди Сайруса, через що їм загрожує ну дуже багато років у в’язниці, бо в сучасному світі не можна безкарно прикидатися неповносправними.

Керівник Ґладуелл розповідає їй що інший дуже поганий хлопець Йоргенсен хоче влаштувати штучну повінь, вбити сотні людей і заробити ще більше грошей. І щоб цього не сталося банда Сайруса повинна пограбувати банду Йоргенсена на 500 мільйонів доларів, які в золотих злитках будуть перевозитись в пасажирському літаку.

Спочатку Сайрус відмовляється, але давні романтичні стосунки між ним та агенткою Ґладуелл, які тривали цілий тиждень (ок, не тиждень, а 5 днів – робочий тиждень), беруть гору і він погоджується. Ну і нагадування про альтернативне майбутнє Сайруса в разі його відмови.

Але все це дуже-дуже небезпечно, не кажучи про те, що просто неможливо, тому Сайрус говорить своїй команді, що піде на діло сам. Тепер настає черга команди сумніватися, але згадавши про високі моральні стандарти, всі погоджуються допомагати Сайрусу в благородній справі врятувати невинних людей від жорстокого Йоргенсена.

Далі вони знаходять крутий-прекрутий літак, який вміє показувати різні непристойні написи на своєму пузі. Окрім літака Сайрус домовляється про допомогу з диспетчером Гері, який заліг на дно в Брюсселі. А потрібно все це Сайрусу для того, щоб цей новий літак міг підлетіти під той літак, який вони будуть грабувати, і прикинутись головним літаком. Тоді ніхто і не дізнався б, що літак вкрали. От же він на радарі. Але є нюанс – протягом кількох секунд на радарі буде відразу два однакових літаки, і потрібна дуже велика майстерність, щоб цього не зауважити. Тут в гру вступить диспетчер Гері.

Читати:  "Жодна тварина не постраждала"

Чудовий план майже спрацював, але бандюки Йоргенсена на борту головного літака щось запідозрили і пов’язали хороших бандюків. Головний літак дуже аварійно сів в швейцарських горах, запасний літак сів поруч, і бандюкам Йоргенсена було дуже зручно перенести золото в запасний літак, щоб протягом години доставити його на віллу Йоргенсена в Тоскані.

При цьому пілот запасного літака Каміла вийшла подивитись що відбувається і її теж пов’язали. Але запасного пілота у бандюків Йоргенсена не було, тому літак наказали пілотувати Камілі. Чим вона і скористалась по повній, практично знищивши цей витвір мистецтва, але врятувавши хороших бандюків.

По ходу запасний літак з агенткою Ґладуелл на борту намагався знищити її керівник, щоб золото не досталося ворогу, але жалісний напис на пузі літака про наявність цивільних на борту переконав пілотів винищувачів НАТО, що варто почекати приземлення і не гарячкувати в повітрі.

Приземлення пройшло не дуже гладко, загинути могли всі (в літаку і на землі), але ніхто не постраждав. Окрім покупця, яка передумала вести справи з Йоргенсеном, і яку він відразу вбив. Він вбив би і решту хороших бандюків включно з агенткою Ґладуелл, але буквально за пару хвилин на місці була італійська поліція (в шоку від своєї швидкості).

Йоргенсен відразу почав скиглити, що він чесний бізнесмен, живе на скромній віллі, а тут якісь порушники вламуються на його приватну власність на приватному літаку і все нищать. Поліція миттєво виходить з шокового стану і намагається арештувати хороших бандюків та агентку Ґладуелл. Але в цей момент на пузі літака демонструється запис вбивства, що відбулося трошки раніше. Італійські копи знову миттєво перемикають свою увагу на Йоргенсена, а про хороших бандюків та агентку Ґладуелл так само миттєво забувають.

Читати:  Актори фільму "Снігова спільнота"

Ще через пару хвилин на віллі з’являється керівник агентки Ґладуелл, вона дізнається, як він намагався знищити літак з нею на борту, дає йому по морді і гордо звільняється з Інтерполу. Після цього вона разом з хорошими бандюками, якими Інтерпол миттєво перестав цікавитись, спокійно залишає місце подій.

Ще якийсь час потому вся банда Сайруса збирається у швейцарських горах, причому Сайрус тепер в стосунках з колишньою агенткою Ґладуелл. Їй доручають важливе завдання – урочисто натиснути кнопку на пульті, через що з дна озера виринає вкрадене золото (!).

Виявляється, коли Магнус з команди Сайруса на самому початку пограбування в літаку відімкнув сейф із 500 тоннами золота, то він ще встиг підмінити його на 500 тонн пофарбованого в золотий колір заліза, яке далі і намагалися доставити на віллу Йоргенсена його бандюки.

Закінчується фільм тим, що вкрадене золото мирно дрейфує на поверхні гірського озера, а команда Сайруса, очевидно миттєво (як і все в цьому фільмі) забувши про нього, повертається до своїх машин.

Кінець.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *