Фільм “Людина, що біжить” (1987). Нотатки

“Людина, що біжить” – один з моїх найулюбленіших фільмів. Навіть не знаю скільки разів я його подивився, починаючи з моменту, коли він вийшов.

Події в фільмі відбуваються в майбутньому, у 2017-му році, але мають мало спільного з реальним 2017 роком.

Комп’ютерна графіка в програмах залишилась на найпримітивнішому рівні 80-х років і взагалі не зрозуміло, як вони могли щось зрозуміти з точок на екрані. Натомість сцена з фінальною битвою використала технологію захоплення рухів, яку вже багато років використовують в голлівудських фільмах, але не в реальному часі, як у фільмі “Людина, що біжить”.

Глядачам в залі дарують відеокасети з записами програми “Людина, що біжить”. Можливо, в реальному 2017 році хтось і продовжував користуватись цим носієм, але точно не в найпопулярніших телепередачах.

Ок, можна припустити, що технології в фільмі не встигли сильно розвинутись через землетрус і подальшу кризу, але звідки тоді у них технологія захоплення рухів? Також Амбер сховала в собі справжній запис подій в Бейкерсфілді, зроблений зовсім не на відеокасеті (уявляю, як вона засовує відеокасету собі в одне місце), а на тоненькому диску. Що їм заважало і решту записів у фільмі перенести на такі носії для більшого ефекту?

Реакція глядачів в залі нагадала реакцію москалів, що дивляться за війною в Україні по телевізору. “Вони вбили наших мальчиків! Ці покидьки знову збили наш літак! Кого ми сьогодні відправимо, щоб покарати хохлів?!” Тільки на відміну від “Людини, що біжить” росіянам правда по телебаченню нічого в головах не змінить – вони вже багато років успішно самостійно від неї ховаються. Отже, в цьому аспекті, фільм теж має мало спільного з реальністю.

Читати:  "Індіана Джонс і 40 миль на велосипеді"

А от що їм вдалося передбачити, так це дизайн автомобіля Тесла Кібертрак – майже на такому ж самому одороблі їздив “Динамо”.

Jonathan Randle on X

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *