Де подівся “Капітан Україна”?

Шукав інформацію по давно анонсованому фільму “Капітан Україна”, який “не буде дешевою копією Марвел чи DC”, оскільки в нашому випадку комікси ні до чого. Так стверджує режисер фільму Любомир Левицький в численних інтерв’ю. Останнє з них датовано січнем цього року, і з нього можна дізнатися, що кіна не буде. Буде серіал. Але це не точно.

Сьогодні фільм «Капітан Україна» тимчасово зупинено через неможливість повернути назад приватну інвестицію, яка була закладена в рамках нашого бізнес-плану. А також історія сама по собі довоєнна і стало питання, чи змінювати історію, чи повернутися до неї в мирний час. І рішення прийшло само собою. Мій американський друг, продюсер та сценарист Адам Сігель, який багато працює з Україною, наполіг на тому, щоб почати писати серіал на основі цієї концепції та легенди. Тому зараз ми у процесі написання першого сезону серіалу, який стане спін-офом фільму. Всі події в серіалі відбуваються з початку повномасштабного вторгнення і будуть вести глядача до тієї історії, яка сталася в кіно.

А от процес зйомок самого фільму відновиться вже тільки після нашої перемоги та встановлення безпеки в країні, бо люди не надто активно ходять у кіно, коли є проблеми з безпекою. 

Джерело: mind.ua

Дуже шкода, хоча і повністю зрозуміле рішення. Нажаль, ми, мабуть, ще нескоро побачимо пригоди капітана, бо навіть після перемоги Росія нікуди не зникне скоріше за все, і небезпека залишиться.

А побачити хотілося б. Порівняння з Марвелом тут, всі розуміють, дуже недоречне: без їхнього бюджету нам тягатися з американським кіногігантом – тільки привселюдно ганьбитися. А за бюджет останніх Месників, який становить біля 350 мільйонів доларів, Україна могла б зняти під 200 своїх стрічок, 1.5 – 2 мільйона кожна.

Читати:  Третя серія "Університету Чупарського"

Сподівання були на цікавий сюжет, джерелом натхнення для якого стала історія полтавського письменника Юрія Будяка, який на початку ХХ століття поїхав до Африки, щоб долучитися до армії бурів в боротьбі проти англійських завойовників. В Російській Імперії тоді було справою честі допомагати будь-яким борцям з англійським імперіалізмом, тож не дивно, що Юрій Будяк в рядах тисяч авантюристів відправився боронити інтереси голландських колоністів. Там він дослужився до капітана армії і навіть врятував від розстрілу Вінстона Черчилля. Бури, нібито, не могли вимовити його прізвище і називали його Капітан Україна. Але головним героєм фільму планувався не він, а його правнук, який має надприродні здібності і врятувати Україну.

Звучить це все настільки цікаво, наскільки ж і сумнівно в плані реалізації. По-перше, той самий бюджет, а по-друге, загальна якість сучасного українського кінематографу. Сподівання тільки на вдачу режисера Любомира Левицького, в доробку якого успішні “Штольня” та “Скажене весілля 3”. Сподіваюся, що він знайде спосіб рано чи пізно закінчити стрічку і віддати її на поталу глядачам та критикам. Принаймні постер до фільму вже готовий.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *