Проблема з пам’яттю в Xiaomi Mi Box S 4k

Приставку Xiaomi Mi Box S 4k я використовую для перетворення свого старого телевізора на сучасний смарт-тв. Точніше, старий телевізор теж має свою внутрішню систему, на якій можна встановлювати необхідні програми, але з часом з’явилися набридливі глюки. Навіть Ютюб не вдавалося спокійно подивитись. Тому довелося купувати приставку.

Також мені треба було підключати зовнішній диск і програвати відеофайли з нього. Тому в приставці повинен був бути порт USB. За відгуками Xiaomi Mi Box S 4k мала найдовшу і найстабільнішу історію в нижчому ціновому діапазоні, тому довелося брати її.

Практично відразу почалися проблеми зі встановленням програм. Хоча внутрішньої пам’яті показувало цілком достатньо для десятьох середніх застосунків, Google Play вперто не хотів її бачити. Проблему я тоді вирішив, як пізніше виявилось, невірним шляхом, що потягнув за собою цілий ряд інших проблем.

Оскільки досвіду користування приставкою Xiaomi Mi Box S 4k у мене не було, то я вирішив, що треба просто підключити зовнішній диск і встановити застосунки на нього. Але для цього його треба було б сформатувати під приставку, видаливши весь вміст. Збивало с пантелику те, що система Android TV при підключенні вимагала вибрати, що робити з диском, зокрема відформатувати його як розширення для внутрішньої пам’яті. Чомусь я тоді вирішив, що це єдиний спосіб.

Після форматування диска я переніс всі встановлені застосунки на нього. Туди ж встановлював всі наступні. Але при такому варіанті вміст зовнішнього диска бачила тільки ця приставка. При підключенні його до комп’ютера з’являлось повідомлення, що диск треба відформатувати для нормального користання.

Як же на зовнішній диск передавати файли з комп’ютера? Я це став робити по Wi-Fi, встановивши менеджер файлів на приставці, який вмів працювати з локальною мережею. На комп’ютері створив папку з доступом в локальній мережі і перемістив туди файли. Далі на приставці в менеджері файлів створив локальне з’єднання по IP, яке показувало файли в розшареній папці на комп’ютері. Копіювання на приставку відбувалось як в будь-якому менеджері файлів.

Читати:  Матриця невідповідностей і метрики

Хоча такий варіант намертво прив’язує зовнішній диск до приставки, у нього є й свої переваги – не треба відключати-підключати диск до комп’ютера і назад, передача файлів відбувається через безпровідне з’єднання.

Та все ж хотілося мати і нормальний варіант підключення зовнішнього диска без форматування. Нажаль в приставці тільки один USB порт, тому для тестів довелося вийняти відформатований під приставку диск і підключити звичайний. Але при цьому з відключеним диском зникли всі застосунки, включно з VLC плеєром, який я багато років використовую для відеофайлів.

Через проблему з пам’яттю встановити плеєр на внутрішню пам’ять приставки знову не вдалося. Тоді нарешті я пішов шукати, як боротися саме з цим. І виявилося, що всіх цих пригод можна було уникнути, якщо просто відмінити апдейти Google Play. Чомусь фабрична версія цього застосунку правильно розпізнавала розмір доступної пам’яті, а оновлення вже не могли впоратися з цим простим завданням.

Далі я відмінив апдейти Google Play, встановив VLC плеєр на внутрішню пам’ять, підключив зовнішній диск з відеофайлами і без проблем відкрив їх в VLC плеєрі.

Проблема з пам'яттю в Xiaomi Mi Box S 4k
Приставка Xiaomi Mi Box S 4k і підключений до неї зовнішній диск

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *